
Egyetlen apróság van csupán, mely miatt a tejcsokis mazsola keserű szájízt hagyott maga után - annak ellenére, hogy egyetlen szemet sem ettem belőle. Ez pedig nem más, mint hogy egy ilyen kellemes és családom szerint igen finom termék műanyag zacskóban kerül a polcokra.
Ennek szerintem egészségügyi okai vannak, de valójában nem tudom, hogy mennyiben felelős ezért a jogalkotó és mennyiben a cég. Már azért is kétoldalú a dolog, mert a csomagolás másik felén az alábbiakat olvashatjuk: "Ne feledje: biotermék vásárlásával hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb szintetikus vegyszer jusson szervezetébe és a termőföldbe!"
Maga a kijelentés igaz és támogatandó. De mekkora mennyiségű szintetikus anyag jut a környezetbe a csomagolás legyártásával, és mennyi az újrahasznosíthatatlanságával? Mennyi a színezésével?
Én sem tudom a megoldást, de azt érzem, hogy ez így valahogy olyan... "izé"... olyan furcsa.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
A megjegyzések moderálás után kerülhetnek ki a blogba!